Taş Kağıt Makas gerçek mi, yaşanmış hikaye mi?
Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Hande Ataizi, Burak Yörük, Hüseyin Avni Danyal, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, Selim Galip, Anıl Taşezen gibi başarılı oyuncuları kadrosunda buluşturan ” Taş Kağıt Makas : Hayatın Oyunu” yayınlanan tanıtımları ile daha yayına girmeden tüm dikkatleri üzerine çekti. Süper zekâ bir gencin, unutkan bir babayla birlikte verdikleri hayat mücadelesini anlatacak dizi, karakterleri ile de çok konuşulaca. Taş Kağıt Makas gerçek mi, yaşanmış hikaye mi?
TAŞ KAĞIT MAKAS KONUSUNE?
Yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan’ın oturduğu, senaryosunu Uğraş Güneş’in kaleme aldığı “Taş Kağıt Makas” dizisi, gecekondu mahallesinde yaşayan Umut’un (Ekin Koç), düzenin gerçek sahiplerine karşı babasının suçsuzluğunu ispatlamak için verdiği adalet savaşıyla ekrana gelecek.
Süper zeka bir gencin, unutkan bir baba ile birlikte verdikleri hayat mücadelesinin konu edileceği dizinin fragmanında, cinayete dair hiçbir şey hatırlayamayan Rıza’nın (Bülent Seyran) “Öldürdüğüm kız daha yirmili yaşların başlarındaymış biliyor musun?” ve “Benim bir oğlum mu var? ” sözleri diziye dair merakı ikiye katladı.
Ekrana gelen yeni tanıtım filminde, karakterlerin bu kez duygusal yönlerine dikkat çekildi.Umut’un (Ekin Koç) babası için sürdüreceği adalet savaşına dair ipuçları verilen tanıtımda, Fecir’in (Burak Yörük) “Kötülük anadan doğar mı hiç, kötülük babadan doğar!” sözleri ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Fragmanın yayınlanmasının ardından sosyal medya platformlarında kötülüğün kimden geçtiğine dair konular tartışılmaya başlandı. İstanbul’da bir gecekondu mahallesi ile gökdelenler arasında sıkışıp kalan hayatların gündeme getirildiği dizide, “sınıf ayrımcılığı” yapılması da bir diğer tartışma konusu oldu. Fecir’in, “Bu hayatta iki şeyi sevmiyorum; fakir ama gururlu gibi bakanları bir de yaşlıları” sözleri tepki çekti.
TAŞ KAĞIT MAKAS OYUNCULARI
Dizinin oyuncu kadrosunda ise Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Hande Ataizi, Burak Yörük, Hüseyin Avni Danyal, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, Selim Galip, Anıl Taşezen gibi birbirinden başarılı isimler yer alıyor.
TAŞ KAĞIT MAKAS GERÇEK Mİ, YAŞANMIŞ HİKAYE Mİ?
Taş Kağıt Makas dizisi senaryosu hakkında henüz açıklama yapılmadı.
TAŞ KAĞIT MAKAS HANGİ DİZİDEN UYARLAMA?
TAŞ KAĞIT MAKAS dizisinin uyarlama lup olmadığı açıklanmadı.
TAŞ KAĞIT MAKAS HANGİ GÜN, HANGİ KANALDA?
Taş Kağıt Makas Çarşamba 20.00’deKanal D’de ekrana geliyor.
TAŞ KAĞIT MAKAS NEREDE ÇEKİLİYOR, SETLERİ NEREDE?
Taş Kağıt Makas dizisi, İstanbul’da çekiliyor. Dizinin çekimleri, İstanbul’un Beşiktaş ve Galata ilçelerinde yapıldı. Dizide, bu ilçelerin sokakları, meydanları, tarihi yapıları ve manzaraları görülebiliyor.
TAŞ KAĞIT MAKAS KARAKTERLERİ
EKİN KOÇ (UMUT TANRIKULU)
Çocuk yaşta anne ve abisini bir trafik kazasında kaybeden Umut; babası Rıza’yla birlikte, şehrin en büyük gökdelenlerinin arkasındaki dik yokuşa kurulmuş bir gecekondu mahallesinde, yoksul bir hayat sürmektedir. Hipertimezi hastalığına sahip olan Umut’un sıradışı bir hafıza yeteneği vardır. Yaşadığı her anı en küçük ayrıntılarına kadar hatırlar, çevresindeki dünyayı farklı bir şekilde algılar. Babası bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklanınca tüm hayatı değişir. Babasının masum olduğunu ispatlamak ve adaleti sağlamak için bu yeteneğiyle birlikte kazanmaya odaklı, özgüvenli ve güçlü bir avukata dönüşür. Alev’le tanışmalarını ve ilişkilerinin ilerlemesini sağlayan en önemli etken, yine bu hatırlama yeteneği olacaktır.
SERRA ARITÜRK (ALEV DÖNERTAŞ)
OZAN GÜVEN (HARUN YAKAR)
Zeki, karizmatik, komik ve şeytan tüylü, yıldızı yüksek bir avukat olan Harun; karanlık bir geçmişe sahiptir. Cesur ve hırslı bir yapısı vardır ve amacına ulaşmak için her yolu denemekten çekinmez. Büyük iş adamları, mafyalar ve suç örgütleriyle olan ilişkileri, onu karmaşık ve tehlikeli sularda yol almaya iterken; her ortama uyum sağlama yeteneği ve renkli kişiliğiyle adeta bir bukalemundur. Güçlü iletişim yeteneği ve kullandığı farklı yöntemlerle kariyerinde aldığı bütün davaları kazanan Harun; lüks yaşamı, tatlı dili ve flörtöz tavırlarıyla da renkli bir özel hayata sahiptir. Bir dava yüzünden Umut’la yolları kesişen Harun, hem süreçte öğrendiği bilgilerle kendi geçmişine bir yolculuk yapacak hem de karakterinin farklı yönlerini keşfedecektir.
HANDE ATAİZİ (SÜREYYA UYAR)
Süreyya, zeki, güzel ve sert bir Cumhuriyet savcısıdır. Kendisine has bir tavrı ve müthiş bir hitabet yeteneği olan Süreyya, hukuk camiasında çekinilen, işinde çok başarılı bir kadındır. Üniversite yıllarından arkadaşı, aralarında adı konmamış bir çekim ve kıyasıya bir rekabet olan Harun’dan farklı olarak devlete, iş etiğine ve kurumlara aşırı bağlı bir hukukçudur. Savcısı olduğu bir dosyada aldığı hızlı karar, Umut’un babası için başlattığı adalet savaşını tetikleyecektir.
BURAK YÖRÜK (FECİR EMİRKIRAN)
Dışarıdan bakıldığında güçlü, çekici ve karizmatik biri gibi görünen Fecir, duygusal dalgalanmalara sahip, kibirli, maço ve öfke kontrolünü sağlayamayan bir sosyopattır. Duygularını sınırların ötesinde yaşayan Fecir, travmatik geçmişinin yaralarını iç dünyasında hissetmeye devam eder. Babasının feodal fikirleri yüzünden ona yüklediği sorumluluklarla, Emirkıran Grup’un başkanı olması için büyütülmüş Fecir; duygusal zayıflığını saklamaya çalışsa da zaman zaman dinlediği şarkılarla açık eder. Bir sosyal medya uygulamasında keşfettiği ve şarkı söyleyişinden çok etkilendiği Büşra’yla yollarının kesişmesi, herkesin hayatını değiştirecektir.
HÜSEYİN AVNİ DANYAL (KADRİ PALAZ)
Kadri Palaz, babasının ölümünden itibaren tanıdığı Harun’u adeta bir oğul gibi sahiplenmiştir. Harun’u en iyi okullarda okutup muhteşem bir avukat olmasını sağlamıştır. Kadri, Harun’u bir avukatın ötesinde bir araç olarak kullanarak hukuki arenada adeta bir satranç ustası gibi oyun oynamaktadır. Az ile yetinmeyi hiç sevmeyen Kadri Palaz’ın en büyük amacı, patronlar kulübü içerisinde kendisine de yer bulmaktır. Harun’la kurduğu baba oğul ilişkisi, aralarındaki çok kuvvetli bağ, Fecir Emirkıran davasıyla birlikte büyük bir testten geçecektir.